Loading...
DESPRE NOI2019-07-18T14:05:57+02:00

Istoric

1879 – M. J. Horwath – dupa ce a deprins meseria de tamplar la Johann Weiss în Viena, inregistreaza la primaria Codlea prima fabrica de scule pentru fabricarea lemnului din Romania. Fabrica era amplasata pe malul raului Vulcanita care asigura si alimentarea cu energie prin intermediul unei roti de moara.

1894 – Fabrica se muta pe Str. Noua nr. 27, amplasamentul actual. Actionarea utilajelor era asigurata de o locomotiva cu aburi de 13 CP.

1913 – Isi mareste parcul de utilaje, ajungand la o putere instalata de 40 CP.

1949 – Ca urmare a nationalizarii, se infiintează IPROFIL Magura Codlea, care reuneste toate intreprinderile cu profil de prelucrare a lemnului din Codlea (“Georg Wenzel”,  “Martin”, “Kristel si fiul”, “Gross Peter”, “Urdareanu”).

1964 – Se ajunge la un numar de 1800 de angajati, specializati in productia de mobila si articole tehnice. Se infiinteaza “Grupa de tehnologie si dotare cu unelte si scule” care asigura asistenta tehnica necesara procurarii si intretinerii sculelor.

1969 – Se fabrica primele freze pentru prelucrarea lemnului, realizate din oteluri aliate si placate cu carburi metalice dure.

1973 – Datorita extinderii activitatii de prelucrare a lemnului si a cresterii necesarului de scule clasice si speciale, se hotaraste infiintarea “Grupei de scule” in ideea de a realiza scule indigene.

1973 – 1983 Sunt efectuate extinderi si investitii in valoare de peste 2 milioane de dolari. Sunt proiectate si realizate o serie de masini si utilaje, unele in colaborare cu Universitatea din Brasov; se organizează cursuri de specializare sustinute de profesori din cadrul universitatii.

1973 – Burghie, freze pentru uluce si alte tipuri de freze.

1975 – Discuri tocatoare, corpuri spargatoare.

1978 – Freze profilate monobloc.

1980 – Panze circulare armate CMS.

1983 – Freze pentru parchet si pentru binale. Capete de frezat cu cutite profilate, capete de rindeluit.

1984 – Capete de frezat cu cutite amovibile pentru bete striate.

1985 – Capete de frezat cu cutite amovibile pentru creioane.

1986 – Freze profilate profil – contraprofil.

1987 – Freze pentru indreptat tip melc (set Zuckermann).

1994 – Are loc transformarea in societate pe actiuni cu capital majoritar olandez. In perioada care a urmat firma a fost profund restructurata si modernizata.

2005 – A fuzionat cu Holland Precision Products, un important distribuitor de scule din import pe piata romaneasca, marindu-si astfel gama de produse furnizate clientilor.

Dotare tehnica

Pentru obtinerea unor produse de calitate, avem in dotare echipamente CNC de ultima generatie, astfel incat toate operatiile (debitare, strunjire, frezare, profilare) sa fie efectuate cu precizie. De asemenea, am instalat o masina de echilibrat dinamic Haimer, precum si un aparat de masura Zoller, in vederea testarii si controlului sculelor realizate. Prin intermediul unui software specializat, frezele sunt proiectate, tinandu-se cont de masurile de siguranta si de protectie a muncii, la care trebuie sa corespunda in exploatare.

Viziunea noastra
Orientarea catre client sta la baza intregii strategii de dezvoltare a companiei. Suportul tehnic si consultanta oferita la sediul clientului, permanenta imbunatatire a calitatii, respectarea termenului de livrare si preluarea sau livrarea la sediul clientului a sculelor sunt considerate prioritati in cadrul companiei.

In permanent contact cu oportunitatile oferite de diversificarea mediului de afaceri, Asco Tools este un jucator important în producerea si comercializarea de scule pentru prelucrarea lemnului, PVC-ului si neferoaselor, adaptandu-si tehnologia si fluxul de productie la aceste noi provocari. Piata de tamplarie PVC si din aluminiu, a cunoscut o dezvoltare atat de rapida si de ampla, incat productia de scule destinate acestui sector de activitate a ajuns sa reprezinte o parte importanta din cifra de afaceri a fabricii.

Certificare ISO

Compania noastra dispune de certificare de calitate ISO 9001:2015 pentru “Proiectare, productie si comercializare de scule pentru prelucrarea lemnului, PVC-ului si aluminiului”.

Vezi certificat »

“Lucram impreuna de o perioada lunga de timp, in care am dezvoltat atat o relatie profesionala, cat de prietenie. Suportul tehnic si consultanta oferita ne-a ajutat de fiecare data sa gasim cele mai bune solutii pentru a obtine calitatea dorita. Recomandam Asco Tools si altor companii ce pun seriozitatea pe primul loc.”

Iris Service
Miercurea Ciuc

Targuri si expozitii

Participari la evenimente de profil

O parte din clientii Asco Tools

Go to Top